Când intri într-o casă, indiferent care ar fi aceasta, primul lucru care te întâmpină și pe care îl remarci este mobila.
De regula, mobilă ne spune multe despre casa în care am pășit, chiar ne dă indicații prețioase despre proprietarii acesteia.
Mobila este vrând-nevrând partea centrală a decorațiunii unei locuințe. Fără o mobilă atractivă, casa nu ne spune nimic – este fără doar și poate o casă banală.
Oamenilor le place să adauge mobilă în propria locuință, le place să se simtă confortabil, să simtă căldura unui cămin, nu să simtă răceala uni spațiu incomod mobilat și neplăcut decorat.
Un mobilier rafinat transformă o casă banală într-una remarcabilă.
Nu trebuie să cheltui mii de lei pe mobilă pentru a-ți transforma casa într-un loc primitor pe gustul tău. Trebuie doar să ai în minte câteva elemente esențiale care pot scoate un interior din anonimat.
Unul dintre cele mai simple modalități de a evidenția un mobilier (de altfel acest lucru este valabil și în cazul operelor de artă, tablourilor, statuetelor) este de a-l încadra cu leduri.
Ei bine, pentru că decorarea cu leduri a elementelor de mobilier a devenit o practică destul de frecventă, producătorii de mobilă s-au gândit să atașeze pur și simplu leduri mobilierului.
Așa au luat naștere o serie de obiecte de mobilier cu leduri: comodă TV cu led, bibliotecă cu led, sertare cu led, corpuri suspendate cu led etc.
Ce știm despre mobila cu led?
Mobila cu led a devenit deja tradițională în casele occidentale, în România suntem cumva în perioada de început a acestui trend.
Mobilierul cu LED-uri este un tip de mobilier care utilizează lumini pentru a crea un efect vizual. De obicei, este folosită în spații publice, cum ar fi baruri și restaurante, dar poate fi găsită și în locuințe. Există încă din anii 1970 și a devenit populară în anii 1980. În ultimii ani, a cunoscut o revenire în popularitate datorită capacității sale de a crea efecte vizuale unice.
LED sau Dioda emițătoare de lumină este o tehnologie de afișare digitală care utilizează semiconductori pentru a genera lumină. Este utilizat pentru multe aplicații, cum ar fi semafoarele, indicatoarele luminoase și multe altele.
Mobilierul LED poate fi împărțit în trei categorii:
1. Mobilier cu lumini LED
2. Mobilier cu componente electronice
3. Mobilier cu LED-uri încorporate
De asemenea, după felul în care sunt incorporate luminile în cadrul mobilei, putem avea:
- Mobilier cu iluminare încorporată (cum ar fi lămpile sau luminile de noapte)
- Mobilier cu lumini detașabile (cum ar fi lămpile de masă)
- Mobilier cu lumini detașabile și difuzoare încorporate (care au și telecomenzi).
Partea interesantă a evoluției mobilierului cu LED este aceea că, startul a fost unul practic, ca să ne exprimăm plastic. La început, magazinele de mobilă foloseau led-urile pentru iluminarea unor piese pe care doreau să le promoveze.
Fiind spații mari, magazinele de mobilă chiar putea desfășura un iluminat cu leduri destul de complex.
Dacă doriți să încorporați bandă led în mobilierul deja existent, noi vă oferim soluția:
Mobilier cu led - caracteristici
Cea mai comună caracteristică a mobilierului cu LED-uri este capacitatea sa de a schimba culorile. Acest lucru permite obținerea unor efecte interesante, cum ar fi trecerea de la o culoare la alta sau pulsarea la viteze diferite. O altă caracteristică este aceea că poate afișa imagini statice pe suprafața sa folosind ecrane LCD mici sau tehnologia de proiecție. Aceste imagini pot include orice, de la mesaje text până la fotografii ale celor dragi sau ale animalelor de companie! În plus, unele piese de mobilier cu LED-uri folosesc senzori de mișcare, astfel încât, atunci când cineva trece pe lângă ele, va vedea lucruri diferite în funcție de viteza cu care se mișcă (de exemplu, mersul pe jos vs. alergatul).
Caracteristicile mobilierului LED includ:
- Capacitatea de a schimba culorile și modelele
- Consum redus de energie
- Durabilitatea și rezistența în timp
- Estetica
Unde se folosește mobilierul LED?
Mobilierul cu LED-uri este frecvent folosit în zonele de distracție, cum ar fi petreceri în aer liber, baruri, cluburi de noapte, restaurante.
Scaunele, taburetele și mesele cu LED-uri sunt perfecte pentru a crea atmosferă ori pentru a stimula o declarație la orice întâlnire.
Frumsețea acestor elemente derivă din faptul că ele pot fi folosite atât la interior cât și la exterior.
Deși este cu precădere folosit în spații de distracții, el este la fel de bine folosit în camerele de zi, poate da culoare în zonele de joacă ori în camerele de copii, în balcoane ori bucătării.
În sufragerie, o comodă LED este oricând binevenită pentru a completa o atmosferă adecvată unui Home Cinema în intimitatea casei tale.
Corpurile LED actuale aflate în vânzare sunt doar vârful aisbergului, dacă ne referim la afișajul color. Fiecare culoare poate stârni o sumedenie de emoții. Mobilierul cu LED permite gazdei unei petreceri să poată manipula astfel de emoții în funcție de moment.
Iată câteva exemple de emoții generate de culoare:
Negrul - eleganță, formalitate, rafinament
Albul - puritate, inocența, perfecțiune, pace
Roșul - putere, forță, dorință
Roșu închis - bogăție, noblețe, ambiție, înțelepciune
Albastrul - calm, loialitate, onoare, tristețe
Verdele - creștere, optimism, onestitate, invidie
Galbenul - bucurie, energie, lașitate, conflict
Maroul - încredere, naturalețe, autenticitate
Portocaliul - fascinație, creativitate, încurajare
Rozul - romantism, bunătatea, feminitate, jovialitate.
Trăim într-o societate competitivă în care suntem nevoiți să ieșim în evidență ori de câte ori avem ocazia. Cu mobilierul LED ești cu un pas în față în comparație cu competitorii tăi, dacă deții o firmă de entertainment. Vă puteți ilumina spațiul de lucru, barul, locația în aer liber sau clubul de noapte.
Mobilierul cu LED-uri este cu siguranță calea viitorului.
Avantajele mobilei cu LED-uri
Iluminarea mobilei cu leduri are o mulțime de avantaje, dar are și unele dezavantaje.
Mobilierul LED este grozav pentru că este durabil și ușor de curățat, așa că nu trebuie să vă faceți griji că se va deteriora sau va fi pătat de animalele de companie sau de copii. De asemenea, arată foarte cool! Este ca și cum ai avea un spectacol de lumini în casă tot timpul!
Principalele beneficii ale iluminării cu LED:
ü Durată de viață mai lungă decât becurile tradiționale sau alte surse de lumină
ü Consum redus de energie (cu până la 80% mai puțin decât becurile tradiționale).
ü Luminile LED sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât alte tipuri de becuri. Acestea folosesc mai puțină energie electrică și durează mai mult decât alte tipuri de becuri, astfel încât vă economisesc bani la factura de electricitate.
ü Dimetrabilitate (poate fi atenuată sau luminată).
ü Becurile LED durează până la 50.000 de ore! Asta înseamnă aproape 10 ani! Becurile obișnuite durează doar aproximativ 2.000 de ore. Aceasta este o diferență mare!
ü Becurile LED sunt reci la atingere, deci sunt sigure pentru copii sau animale de companie dacă le ating (spre deosebire de becurile obișnuite). Acest lucru le face mai sigure în preajma copiilor mici sau a animalelor care ar putea fi curioși cu privire la ceea ce ating.
Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj al iluminatului cu LED-uri este că poate fi scump. Costul LED-urilor scade totuși în fiecare an și va continua să scadă pe măsură ce mai multe companii intră pe piață și crește concurența.